Se pun făina și praful de copt într-un vas de mixare și la mijloc se face o adâncitură. Se bat ouăle cu zahărul vanilinat, sarea, și laptele. Din acest amestec se toarnă puțin în adâncitura de făină din vasul de mixare. Apoi din mijloc se amestecă făina cu ouăle bătute, adăugând puțin câte puțin din amestecul de ouă acordând atenție să nu se formeze cocoloașe. La sfârșit se încorporează musli Vitalis. Aluatul se lasă în repaus cca 20-30 de minute.
Se încinge puțină grăsime într-o tigaie teflonată. Pentru fiecare clătită se toarnă 1 lingură de aluat peste grăsimea încinsă din tigaie. Se coace pe ambele părți la foc mediu până ce capătă o culoare maro-aurie. Se procedează la fel pentru coacerea restului de aluat, amestecând compoziția înaintea fiecărei coaceri.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri