Se dă în clocot apa împreună cu untul și cu sarea. Se amestecă făina cu amidonul, se încorporează în amestecul de pe foc și se fierbe, amestecând continuu, până ce aluatul se desprinde de pe oală. Aluatul rezultat se pune într-un vas de mixare și se lasă aproximativ 2 minute să se mai răcească. Se încorporează în aluat și ouăle și praful de copt, cu ajutorul unui mixer de mână.
Aluatul se toarnă apoi într-un poș cu orificiu în formă de stea (cu diametru circa 9 mm). Se tapetează tava cu hârtie de copt şi se distribuie aluatul formându-se 24 de forme/coji de eclere, cu lungimea de circa 7 cm.
Se introduce apoi tava în cuptorul preîncălzit, pe grătarul din mijloc și se coace timp de 15 minute. În primele 10 minute de coacere, respectiv până când eclerele capătă o culoare roșcată-brună, nu se deschide ușa cuptorului deoarece aluatul se va lăsa.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 15 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Eclerele răcite se taie în două, cu ajutorul unui cuțit. Pentru ungerea eclerelor, se amestecă gemul cu apă, se dă în clocot și se întinde apoi compoziția rezultată pe suprafața din interior a jumătăților de ecler, după ce aceasta s-a răcit.
Se amestecă bine frișca cu crema Nougat, cu ajutorul unui mixer şi se toarnă într-un poș cu orificiu în formă de stea (diametru aprox. 9 mm). Cu ajutorul poșului se repartizează uniform crema peste baza eclerelor.
Zahărul pudră se amestecă cu apa și se împarte în 3 cantități egale. Fiecare din aceste compoziții se colorează, în funcție de preferință, cu coloranți alimentari - albastru, roșu, galben. Se decorează eclerele cu glazura colorată obținută și apoi se presară pe deasupra cu ornamente de zahăr colorate, cu diferite texturi - perluțe, firișoare, steluțe.
Rețete asemănătoare
Cofetărie
Cofetărie
Cofetărie