Încălziți laptele (sau apa) şi topiți untul sau margarina în el. Puneţi făina într-un bol de amestecare și sfărâmaţi drojdia peste. Adăugați ingredientele rămase și amestecul de lapte. Mixaţi totul folosind cârligul de aluat, la viteza cea mai mică, apoi la viteza cea mai mare, timp de aproximativ 5 minute pentru a forma un aluat omogen.
Acoperiți aluatul și lăsați-l să crească într-un loc călduț, aproximativ 1 oră, până se măreşte vizibil.
Între timp, tapetați tava cu hârtie de copt.
Stropiți aluatul cu făină și modelați pe o suprafață de lucru ușor înfăinată, apoi împărțiți în aproximativ 28 de bucăți egale. Modelați fiecare porție într-un dreptunghi de 5 x 3 cm, îndoind ușor părțile scurte, apoi rulați din partea lungă. Așezați rulourile pe foaia de copt, cu îndoitura în jos, în 4 rânduri a câte 7, lăsând aproximativ 1/2 cm între fiecare.
Se acoperă și se lasă din nou la crescut aproximativ 30 de minute. Între timp, preîncălziți cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Bateți gălbenușul de ou cu apă. Întindeți peste aluaturi și coaceți.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 15 - 18 Minute
Puneţi rulourile cu hârtia de copt pe un grătar și lăsaţi-le să se răcească. Pregătiți cârnații, fierbeți în apă fierbinte pentru câteva minute.
Tăiați chiflele pe partea lungă. Întindeți pe bază ketchup-ul. Răspândiți deasupra cuburile de castraveți, apoi puneți cârnații calzi în hot dog. Puneți ceapa prăjită și câteva cuburi de castraveți în jurul cârnaților. Stropiți mini hot-dog-urile cu ketchup și sos tartar. Strângeți chiflele împreună și serviți.
Rețete asemănătoare
Aluaturi de bază
Aluaturi de bază
Aluaturi de bază