Se unge o tavă de brioşe și se stropește cu griş.
Se preîncălzește cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Curățați și tăiați ceapa și usturoiul.
Încingeţi uleiul într-o cratiță mare şi adăugați carnea tocată astfel încât să devină sfărâmicioasă. Se adaugă apoi ceapa și usturoiul și se călesc. Se condimentează cu sare, piper și oregano. Se adaugă roşiile pasate și se lasă sosul să fiarbă 5 minute. Asezonaţi din nou cu condimente dacă este cazul.
Tocați mărunt busuiocul. Se amestecă ricotta, crème fraîche și jumătate din busuiocul tocat, apoi se condimentează cu sare și piper.
Foile de lasagna se taie în sferturi. Apăsați ferm un sfert din foaia de lasagna în fiecare formă de brioșe. Umpleți fiecare formă cu 1 lingură de sos de carne și 1 linguriță de amestec de ricotta. Apăsați o altă foaie de lasagna și turnați deasupra, în mod repetat, amestecul de sos și ricotta, formând 2 straturi de lasagna. Presărați peste mozzarella. Ungeți marginile aluatului cu ulei.
Puneţi forma pentru brioşe pe grătar, la cuptor.
Poziție grătar: central
Scoateți forma pentru brioșe din cuptor și lăsați să stea câteva minute pe un grătar. Scoateți mini lasagna din formă și presărați cu busuioc dacă doriți, apoi serviți.
Rețete asemănătoare
Fel principal