Se unge baza formei de copt. Se preîncălzește cuptorul.
Prunele se spală, se taie jumătăți, se scot sâmburii și, după preferință, jumătățile se mai pot tăia în felii.
Poziție grătar: central
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Într-un vas de mixare, se freacă spumă untul folosind mixerul, cu paletele de batere. Se adaugă treptat zahărul, zahărul vanilinat și sarea, amestecând continuu până ce se obține o compoziție legată. Se încorporează oul în circa jumătate de minut, amestecând cu mixerul la viteză maximă. Se pun împreună făina cu praful de copt și se încorporează scurt, la viteză medie.
Aluatul obținut se întinde în forma de copt, iar deasupra se distribuie prunele care se apasă ușor. Peste prune se împrăștie migdalele. Se introduce forma în cuptor și se coace pentru 25 de minute.
Durată de coacere: 25 Minute
Prăjitura se presară cu zahărul cu scorțișoară și cu migdale. Se îndepărtează marginea laterală. Prăjitura se desprinde de baza formei de copt, fără a o ridica, și se lasă să se răcească.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri