În primul rând, se preîncălzește cuptorul la 180°C/ 160°C Ventilator/ gaz treapta 4. Se unge și se tapetează cu hârtie de copt o tavă dreptunghiulară de 20x30cm.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 160 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Se pun făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, pudra de cacao și zahărul într-un castron mare și se amestecă. Se face o adâncitură în centru.
Apoi, într-un castron separat, se amestecă ouăle, laptele, uleiul și extractul de vanilie.
Se toarnă amestecul umed în adâncitura din mijlocul ingredientelor uscate și se începe ușor încorporarea ingredientelor. Se amestecă până când ce se obține un amestec omogen.
Se toarnă amestecul în tava pregătită și se netezește. Se coace 30-35 de minute până ce volumul crește vizibil. Pentru a testa coacerea, introduceți o scobitoare în centrul prăjiturii și dacă iese curată, prăjitura dvs. este coptă!
Durată de coacere: 30 Minute
În timp ce blatul se coace, se pregătește sosul de cireșe pentru tort. Se scurg cireșele din tavă, colectând sucul. Se toarnă aproximativ 150 ml de suc într-o cratiță și se adaugă 1 lingură de apă pentru diluare. Se încălzește ușor până când vâscozitatea se diminuează și sucul are o consistență plăcută pentru turnare (se adaugă mai multă apă dacă este necesar).
Odată coaptă prăjitura, se stropește cu sucul de cireșe pe deasupra, apoi se lasă să se înmoaie.
Se lasă tortul să se răcească în tavă timp de 10 minute, apoi se scoate și se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească complet.
Odată ce prăjitura s-a răcit, este timpul să o transformăm în mini-prăjituri minunate!
Folosind un tăietor rotund de aproximativ 6 cm în diametru, tăiați 12 cercuri din blat. Dacă rondelele de prăjitură nu sunt la nivel, utilizați un cuțit zimțat pentru a le nivela ușor.
Se pune smântâna într-un castron mare, se adaugă zahărul pudră și extractul de vanilie și se bate smântâna până se formează moțuri moi. Se pun câteva linguri de frișcă într-un poș cu duză stea. Se pune pudra de cacao în frișca rămasă, apoi se continuă baterea pentru a crea un amestec minunat de cremă de ciocolată. Se pune într-un poș cu un orificiu rotund de 1 cm.
Se formează inele de frișcă de ciocolată pe 6 rondele de blat, iar deasupra se pun câteva cireșe din compot. Se pun celelalte rondele de blat deasupra pentru a face un sandviș cu cremă de ciocolată și cireșe.
Se întinde restul de cremă deasupra și pe lateral și se netezește cu o paletă.
Acum e timpul să se formeze aveline de ciocolată. Folosind un curățător de legume se răzuiește din părțile laterale ale batonului de ciocolată și astfel puteți vedea cum se formează avelinele de ciocolată!
Cu mâna se apasă avelinele în jurul părților laterale ale tortului. Apoi se presară deasupra.
În cele din urmă, se pune un moț de frișcă pe partea de sus a fiecărei mini-prăjituri și în vârf se așază o cireașă!
Tah-dah, prăjitura mini Pădurea Neagră, este acum gata să fie savurată! Asigurați-vă numai că o păstrați la frigider până când este gata de servit!
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri