Se ung și se tapetează cu hârtie de copt 8 forme rotunde cu diametrul de 6,5 cm și înălțimea de 5,5 cm.
Se topește untul, se ia de pe foc și se adaugă biscuiții zdrobiți. Se amestecă apoi jumătate din cantitate şi se presează pe fundul a 4 forme de copt.
În amestecul de biscuiți rămas, se încorporează 1 lingură de cacao, apoi se repartizează pe fundul celorlaltor 4 forme de copt rămase. Se lasă să se răcească cât e nevoie.
Se toarnă 120 ml de apă fierbinte într-o cană și se presară gelatina deasupra. Se amestecă până se dizolvă, apoi se lasă deoparte.
Se pune crema de brânză într-un vas de mixare și se bate până când se înmoaie și devine netedă. Se încorporează crema. Se bat albușurile tari și se adaugă zahărul treptat. Apoi se încorporează în amestecul de brânză.
Se pune jumătate din amestecul de brânză într-un alt vas de mixare și se amestecă cu extractul de Vanilie Madagascar și cu jumătate din gelatină. Se toarnă compoziția peste bazele de biscuiți cu cacao și se netezește.
Se cerne cacaua rămasă peste amestecul de brânză rămas și se încorporează la final gelatina. Compoziția se toarnă peste bazele simple de biscuiți. Se netezește. Toate cheesecake-urile se lasă la răcit timp de cel puțin 2 ore.
Pentru a servi, lăsați cheesecake-urile la temperatura camerei timp de 10 minute înainte de a le scoate cu grijă din inele. Se transferă în farfurii de desert și se decorează cu umplutură de plăcintă cu cireșe.
Într-o cratiță, la foc mediu, se încălzesc cireșele, apa, sucul de lămâie, zahărul și amidonul de porumb.
Se aduc la fierbere. Apoi se reduce focul la flacără mică și se fierbe, amestecând des, timp de aproximativ 10 minute.
Dacă folosiți, adăugați extract de migdale. Se răcește ușor înainte de a fi folosit ca topping.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri