Se coace mixul preferat de prăjituri în forme mici de copt. Ungeți din plin cu unt formele de copt, apoi tapetați-le cu făină înainte de a le umple cam 3/4 cu aluat. În acest fel prăjiturile nu se vor lipi de forma de copt și astfel micile detalii nu vor fi distruse la scoaterea din formă. Prăjiturile se lasă în forma de copt încă 10 minute după coacere, apoi se scot şi se lasă să se răcească complet înainte de a începe decorarea.
Se frământă delicat fondantul gata de întins și se întinde într-o foaie cu grosimea de aproximativ 3 mm.
Se decupează din foaia de fondant, folosind un șablon adecvat, mici floricele.
Se așază câte o floare în palma curată și se apasă în mijloc folosind o ustensilă cu bilă sau capătul cozii unei pensule în așa fel încât petalele să se îndoaie în sus. Pentru flori puțin mai mari se subțiază petalele folosind ustensila cu bilă sau capătul cozii unei pensule, pentru aceasta este de ajutor dacă floarea se așază pe o suprafață moale cum ar fi de exemplu pe un prosop de bucătărie împăturit. Se repetă operația și cu alta culoare de fondant, după preferințe.
Se pune o picătură de apă în centrul unei flori mai mari, iar deasupra în mijloc se așază floarea mai mică. Apoi se pune o picătură de apă în centrul florii mici și se pune o confettie. Se lasă deoparte pe o hârtie de copt pentru a se usca – astfel florile se vor lipi una de cealaltă.
Se netezește partea de sus a mini prăjiturilor astfel încât acestea să poată fi așezate fix pe un platou de prăjituri. Se pregătește glazura conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi se adaugă colorant după preferință, se amestecă și se stoarce o cantitate generoasă de glazură în jurul marginilor mini prăjiturilor și se lasă să se scurgă frumos pe laterale.
Se presară cu confetti, se adaugă florile mici decor, margaretele decor și florile preparate anterior din fondant. Se presară confetti pe prăjituri. Umezeala va dizolva florile mici din napolitane și margaretele decor de aceea prăjiturile nu trebuie ținute în frigider.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri