Într-un bol se amestecă făina, zahărul brun, zahărul vanilinat, oul, untul moale și esența de vanilie și se mixează cu ajutorul unui mixer până se obține un aluat omogen. Întindeţi cu sucitorul aluatul rezultat, într-o foaie de aprox. 5 mm grosime. Decupaţi apoi biscuiții pentru mini tarte cu ajutorul unui pahar sau cu un inel metalic. Puneţi biscuiții într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îi coaceţi la cuptor, la temperatura de 200 ˚ C, timp de circa 8-10 minute. După ce sunt gata, se scot din tavă pentru a se răci puțin.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 10 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Pregătiţi mai întâi dovleacul plăcintar, pe care îl tăiaţi în cubulețe mici. Într-o tigaie anti-aderentă amestecaţi untul și 3 pliculețe de zahăr vanilinat Bourbon, până se topesc ușor; adăugaţi apoi dovleacul tăiat cubuleţe și căliţi totul aprox. 5 minute, la foc mediu spre mare, până când tot amestecul se înmoaie ușor și capătă o crustă caramelizată.
Mixaţi apoi separat toate ingredientele pentru creme: crema fină de brânză, zahărul pudră aromatizat și o linguriță de esență de vanilie. Se amestecă bine compoziția până se omogenizează complet.
Pe un platou, așezaţi ca bază biscuiții de blat de tartă peste care puneţi câte o lingură din crema de brânză aromatizată pregătită anterior, iar peste aceasta așezaţi câte o lingură din dovleacul caramelizat.
Presăraţi pe deasupra nucile rumenite în prealabil în tigaie, fără ulei și fărâmițate puțin și pudraţi la final cu puțină scorțișoară.
Rețete asemănătoare
Tartă