Într-un bol se amestecă făină cu zahărul pudră, apoi se adaugă și celelalte ingrediente și se omogenizează cu spiralele de la mixer.
Aluatul obținut se frământă puțin pe suprafața de lucru pudrată cu făină pentru a obține un aluat neted. Se înfoliază cu folie de prospețime și se ține la frigider aproximativ 2 ore.
Aluatul se întinde pe suprafață de lucru înfăinată, se decupează 8 cercuri cu formă de tarte, se presează ferm în baza și marginile formelor (unse cu grăsime) şi se înțeapă cu o furculița.
Formele se acoperă cu folie alimentară și se țin la frigider aproximativ 30 minute.
Peste aluat se pun hârtie de copt și boabe de orez. Se coace pe grătar aproximativ 10 minute.
Durată de coacere: 10 Minute
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Se ung tartele cu ou bătut. Se pun din nou pe grătar în cuptorul încins și se mai coc aproximativ 5 minute până se rumenesc, apoi se lasă să se răcească.
Durată de coacere: 5 Minute
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Într-un vas se toarnă 250 ml lapte rece, se pune conținutul plicului de mix peste lapte și se amestecă cu mixerul timp de 1 minut la viteză mică și apoi 1 minut la viteză mare. Se ornează cu fructe.
Rețete asemănătoare
Tartă
Tartă
Tartă