Se preîncălzește cuptorul (180°C). Se tapetează tava cu hârtie de copt. Într-un vas de mixare se amestecă laolaltă făina spelta, alunele, cacaua pudră, praful de copt, scorțișoara și sarea. Într-un al doilea vas de mixare se amestecă băutura de soia, piureul de mere, siropul de arțar și uleiul de cocos. Se încorporează amestecul lichid în amestecul praf, iar compoziția obținută se toarnă în tava de copt. Se coace pe grătarul din mijloc al cuptorului circa 15 minute, apoi se lasă să se răcească.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 15 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Între timp, se încălzește glazura în apă conform instrucțiunilor. Se amestecă tofu cu glazura topită cu blenderul de mână până la omogenizare completă. Se lasă în repaus cca 10 minute până ce crema se îngroașă puțin.
Din blatul de prăjitură se decupează cercuri folosind șablonul de tăiere. Numărul de forme decupate trebuie să fie par deoarece fiecare prăjitură va fi formată din câte două cercuri. Crema se mai amestecă o dată scurt, apoi se toarnă în poș. Cu ajutorul poșului se toarnă stropi de cremă pe câte un cerc de blat, se acoperă cu un al doilea cerc de blat peste care se toarnă de asemenea câțiva stropi de cremă. Se repetă operația pentru restul cercurilor de blat. Prăjiturile se decorează cu zmeură și roiniță și se păstrează la rece până la servire.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri