Se tapetează baza formei de copt cu hârtie de copt, se atașează marginea detașabilă și se închide.
Se topesc 60 g de unt pentru oală. Se ia oala de pe foc și se prepară conținutul plicului de mix pentru tartă, apoi se adaugă peste unt. Se amestecă bine laolaltă, compoziția obținută se întinde în formele de copt - circa 40 g pentru fiecare formă. Pentru nivelare se poate folosi dosul unei linguri (jumătate rămâne pentru următorul strat).
Formele se păstrează la frigider pentru circa 10 minute.
Se freacă brânza MonChou - 200 g la temperatura camerei - într-un vas de mixare folosind un mixer cu paletele de batere.
Se adaugă apa - 100 ml la temperatura camerei - și mixul de prăjitură se bate la viteză mare până ce se obține o compoziție omogenă.
Se adaugă frișca nebătută în compoziție și se mai amestecă cu mixerul la viteză medie timp de un minut până când compoziția devine ușor pufoasă.
Din compoziția astfel obținută se pun deoparte 200 g.
În compoziția rămasă se adaugă pudra de espresso și se amestecă până la omogenizare.
Se repartizează 1/8 din cantitatea de cremă cu espresso peste blaturile din formă. Peste cremă se întind alte 40g de blat
Se mai repartizează câte un strat de cremă și apoi tartele se lasă la frigider cel puțin 2 ore.
Se scot formele și folia de acetat.
Crema albă pusă deoparte se trece într-un poș și se repartizează sub forma unor mici moțuri peste tarte. Se presară cu pudră de cacao.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri