Se amestecă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi gălbenuşurile până se obţine o spumă.
Se bat albuşurile spumă, se presară treptat zahărul, apoi se amestecă uşor cu crema de unt.
Făina şi praful de copt se încorporează în compoziția de mai sus.
Durată de coacere: 40 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
După coacere, blatul se scoate din cuptor și se lasă deoparte să se răcească. După ce s-a răcit bine, se îndepărtează hârtia de copt.
Cu ajutorul unei linguri, se scobeşte uşor tortul răcit şi se lasă o margine cu grosimea de 1,5 cm. Bucăţile de aluat scoase se fărâmiţează cu atenţie.
Se taie bananele pe jumătate. Se amestecă mandarinele cu sucul de lămâie și esența de portocale. Se aşază fructele uniform pe blat.
Smântâna se bate cu zahărul pudră și zahărul vanilat. Se amestecă uşor 2/3 din firimituri. Crema se aranjează sub forma unei cupole şi se unge uşor marginea tortului. Firimiturile rămase se presară uniform deasupra şi se apasă uşor. Se presară tortul cu zahăr pudră şi se dă la rece până la servire.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort