Pentru aluat, se amestecă făina cu cacaua și cu praful de copt, iar amestecul obţinut se cerne într-un vas. Se adaugă zahărul brun, zahărul, zahărul vanilat Bourbon, sarea, ouăle, uleiul și frișca
Ingredientele se amestecă cu mixerul circa 1 minut, până la obținerea unui aluat omogen. La final, se încorporează alunele și fulgii de ciocolată.
Se așază un cadru de copt într-o tavă (unsă și tapetată cu făină, 30 x 40 cm), se toarnă aluatul și se nivelează. Tava se introduce în cuptor și se coace.
Durată de coacere: despre 25 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Tava se așază pe un grătar de bucătărie, lăsând prăjitura să se răcească. Se desprind marginile prăjiturii cu ajutorul unui cuțit, apoi prăjitura se taie în bucăți.
Glazura se topește într-o oală mică, pe baie de aburi, la foc mic, până se obține o masă fină care, cu ajutorul unei linguri, se distribuie peste prăjitură.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri