Se preîncălzește cuptorul la 180°C (sau treapta 4 la cuptoarele pe gaz). Se unge și se tapetează o formă de copt cu dimensiunile de 28 x 18 cm.
Se pun untul și bucățile rupte de ciocolată neagră într-un bol rezistent la căldură. Se așază apoi bolul peste o cratiță cu apă care fierbe ușor. Se încălzește ușor, amestecând ocazional, până ce untul și ciocolata s-au topit complet.
Se dă la o parte bolul, se adaugă zahărul și se amestecă. Se răcește timp de 10 minute, apoi se încorporează ouăle. Se adaugă făina prin cernere, apoi extractul de vanilie, chipsurile de ciocolată neagră și nucile pecan. Se incorporează, ușor, în amestecul de ciocolată topită.
Se trece amestecul obținut, cu o lingură, în tava de copt pregătită, se nivelează și se coace timp de 35 - 40 de minute până când capătă o consistență fermă. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească complet, apoi se taie în 12 porții.
Se acoperă cu ciocolată topită și se decorează după dorință.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri