Se pun untul, smântâna și sarea într-o cratiță și se încinge ușor până când untul s-a topit, apoi se lasă deoparte.
În altă cratiță cu fundul gros se pune zahărul împreună cu 2 linguri de apă și se amestecă, la foc mic, până când acesta este complet dizolvat. Se mărește flacăra și se lasă amestecul să fiarbă până când bulele devin mai mici și culoarea mai închisă - ca și culoarea siropului de arțar închis. Acest lucru ar trebui să dureze 3-5 minute. Atenție să nu se ardă amestecul!
Durată de fierbere: 3 - 5 Minute
Odată ce amestecul de zahăr este gata, se adaugă peste acesta amestecul de unt – cu mare grijă deoarece caramelul va stropi ușor. Se adaugă sarea, apoi se amestecă rapid și scurt. Se lasă să fiarbă din nou timp de câteva minute, apoi se transferă într-un ulcior pentru a se răci și îngroșa.
Se preîncălzește cuptorul la 180°C (la 160°C cuptorul cu ventilator sau la cuptorul pe gaz, treapta 4). Se unge și se tapetează o formă de copt dreptunghiulară cu dimensiunile de 25x20 cm. Se sfărâmă ciocolata în bucăți și se pune într-un castron pentru microunde, apoi se adaugă untul. Se topesc ciocolata și untul la cuptorul cu microunde în reprize de 30 de secunde, amestecând între reprize până la topirea completă.
Se adaugă zahărul în amestecul topit și se bate până se omogenizează complet.
Se adaugă ouăle și extractul de vanilie în amestec și se bate cu viteză mare timp de 2-3 minute; acest lucru este cel mai ușor de făcut cu un mixer cu suport sau cu telul.
Peste compoziție se cern făina și pudra de cacao și se încorporează până la omogenizare completă.
Se toarnă jumătate din amestec în forma de copt pregătită și se întinde pentru a acoperi întreaga bază. Se adaugă în stropi jumătate din cantitatea de caramel, apoi se acoperă cu amestecul rămas și se nivelează. Se adaugă restul de caramel deasupra, în stropi, apoi se marmorează folosind un pai de cocktail.
Se coace timp de 30 de minute, până când marginile brownie-ului sunt ferme și mijlocul tremură ușor. Se lasă negresa să se răcească în forma de copt.
Durată de coacere: 30 Minute
Odată răcit, negresa poate fi feliată și servită!
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri