Se preîncălzește cuptorul (la temperatura de 180°C, pentru cuptor electric sau cuptor cu gaz). Se tapetează tava de copt (diametru aproximativ 21x27 cm) cu hârtie de copt.
Se scurge bine zeama din conserva de fasole. Într-un vas de mixare se pasează fin boabele de fasole, scurse bine în prealabil, și se amestecă împreună cu ouăle. Se adaugă apoi restul ingredientelor - Eritritolul, praful de copt, făina de soia, un praf de sare, 50 g cacao neagră, 50 g migdale mărunțite și băutura de soia - și se bate bine totul cu mixerul, până se obține o compoziție omogenă. Se toarnă apoi compoziția de blat astfel rezultată în tava de copt și se coace pe grătarul din mijloc al cuptorului, timp de circa 45 de minute.
După coacere blatul se scoate din cuptor și se lasă deoparte să se răcească, iar după ce s-a răcit bine, se îndepărtează hârtia de copt.
Durată de coacere: 45 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Între timp se încălzește glazura de ciocolată în apă, conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se amestecă bine cu 10 ml de ulei de cocos. Se întinde apoi glazura topită peste prăjitură, în mod cât mai uniform.
Prăjitura se presară pe deasupra cu migdale mărunțite și fistic mărunțit, apoi se lasă să se răcească aproximativ 15 minute. Înainte de servire, se taie în bucăți egale.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri