Se preîncălzește cuptorul la 180°C (cuptorul cu ventilator la 160°C, iar la cel pe gaz treapta 4). Se tapetează cu hârtie de copt o formă pătrată cu latura de 20 cm. Se adaugă zeama de lămâie în laptele de soia și se amestecă până când începe să se îngroașe și să se coaguleze, apoi se lasă deoparte.
Se pun uleiul de nucă de cocos și ciocolata într-un vas rezistent la căldură. Vasul se aşază peste o cratiță cu apă care abia fierbe (baie de aburi). Se amestecă până se topește amestecul, apoi se lasă deoparte să se răcească.
Într-un bol mare se amestecă făina, praful de copt, pudra de cacao și zahărul tos laolaltă.
Se încorporează apoi amestecul de ciocolată topită şi se adaugă laptele de soia și extractul de vanilie. Se amestecă până la omogenizare completă.
Compoziția se toarnă în forma de copt pregătită și se nivelează pentru o acoperire uniformă. Se presară ciocolata tocată deasupra și se coace timp de 30-35 de minute. Odată coaptă, centrul brownie-ului ar trebui să tremure ușor, iar părțile laterale să fie ferme. Negresa se va întări pe măsură ce se răcește.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 30 Minute
Odată răcit, se scoate negresa și se feliază în 9 bucăți. Negresa este acum gata să vă răsfețe!
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri