Încălziți laptele într-o oală şi topiți untul sau margarina în aceasta. Cerneți făina într-un vas şi amestecați-o apoi cu drojdia, cu grijă. Adăugați restul de ingrediente (în afară de stafide) în mixul de făină și drojdie. Amestecați cu ajutorul unui mixer cu spirale, timp de aproximativ 4 minute, până la obținerea unui aluat omogen. Acoperiți recipientul şi lasați compoziţia la crescut, la loc cald, până își dublează volumul. Preîncălziți cuptorul la 180°C.
Frământați puţin aluatul pe masa de lucru, în prealabil pudrată cu făină. Adaugați apoi stafidele şi frământați încă puţin. Formați un rulou din aluat şi tăiați-l în 8 bucăţi. Împărțiți apoi fiecare bucată în 5 bucăţi mai mici. Formaţi bile din cele 5 bucăţi mici de aluat şi aşezați-le strâns, una lângă alta, pe tavă. Amestecați gălbenuşul de ou cu laptele şi ungeți suprafaţa omizilor cu ajutorul unei pensule. Puneți câte două stafide pe fiecare omidă pe post de ochi.
lntroduceți tava la cuptor, în partea de mijloc a acestuia.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 25 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Omizile se lasă la răcit, pe hârtia de copt, pe un grătar de bucătărie.
Rețete asemănătoare
Rețete pentru copii
Rețete pentru copii