Încălziți laptele într-o oală şi topiți untul sau margarina în aceasta. Cerneți făina într-un vas şi amesteca-ți-o apoi cu drojdia, cu grijă. Adăugați restul de ingrediente, în afară de stafide, în mixul de făină și drojdie. Amestecați cu ajutorul unui mixer cu spirale timp de aproximativ 4 minutepână la obținerea unui aluat omogen. Acoperiți recipientul şi lasați compoziţia la crescut, la loc cald, până își dublează volumul. Preîncălziți cuptorul la 180°C.
Frământați puţin apoi aluatul pe masa de lucru, care în prealabil a fost pudrată cu făină. Adaugați apoi stafidele şi mai frământați încă putin. Formați un rulou din aluat şi taia-ți-l în 8 bucăti. Împărțiți apoi fiecare bucată în 5 bucăţi mai mici. Formași bile din cele 5 bucăti mici de aluat şi aşezați-le strâns una lângă alta pe tavă. Amestecați gălbenuşul de ou cu laptele şi ungeți cu ajutorul unei pensule suprafata omizilor. Puneți câte două stafide pe fiecare omidă drept ochi.
lntroduceți tava la cuptor, în partea de mijloc a acestuia.
Durată de coacere: despre 25 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Omizile se lasă la răcit, pe hârtia de copt, pe un grătar de bucătărie.
Rețete asemănătoare
Rețete pentru copii
Rețete pentru copii
Rețete pentru copii