Pentru prepararea aluatului, se amestecă untul cu zahărul și cu sarea. Peste unt se cerne făina și pudra de cacao, apoi se frământă într-un aluat elastic. Se învelește în folie de prospețime și se pune în frigider circa 1 o oră.
Se preîncălzește cuptorul (electric cu încălzire sus-jos la 180°C). Pe o suprafață de lucru tapetată cu făină se întinde aluatul într-o foaie cu grosimea de cca 5 mm. Din foaia de aluat se decupează omuleții de turtă dulce, care apoi se așază în tava de copt tapetată cu hârtie de copt. Se așază câte o migdală pe pieptul fiecărui omuleț, apoi se îndoaie câte o mână peste migdală în așa fel încât să lase impresia că omulețul strânge cu o mână la piept migdala. Se introduce tava în cuptor, pe grătarul din mijloc și se coace circa 12 minute. Se lasă să se răcească.
Durată de coacere: 12 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Între timp, se prepară glazura amestecând zahărul pudră cu zeama de lămâie într-un bol, până la omogenizare completă. Glazura se trece într-un poș cu ajutorul căruia glazura se întinde decorativ peste omuleții de turtă dulce. Se decorează după dorință cu fețe, șabloane și/sau decoruri din zahăr.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri