Pentru aluat, făina se amestecă cu drojdia iar apoi se adaugă zahărul, sarea, ouăle, gălbenușul, laptele și crema de brânză.
Ingredientele se amestecă cu mixerul, folosind paletele de frământat, la început la viteză mică, apoi 5 minute la viteză mare, până ce se obține un aluat omogen. Aluatul acoperit se lasă la dospit, la loc căld, până ce își mărește vizibil volumul (circa 20 de minute).
Aluatul se frământă pe un blat de bucătărie, tapetat în prealabil cu făină, apoi se așază în forma de copt (unsă și tapetată cu semințe de susan, 30 x 11 cm). Aluatul se lasă din nou la dospit, la loc călduț, până ce își mărește vizibil volumul (15-20 de minute).
Suprafața aluatului se crestează cu un cuțit ascuțit pe lungime, la o adâncime de circa 1 cm. Se unge apoi apă. Forma se introduce în cuptor și se coace.
Durată de coacere: despre 45 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Pâinea se scoate din tavă și se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie.
Rețete asemănătoare
Aluaturi de bază
Aluaturi de bază
Aluaturi de bază