Se încălzește laptele. Se toarnă într-un vas de mixat ambele tipuri de făină, iar peste făină se fărâmițează drojdia. Se adaugă restul de ingrediente și se prelucrează totul, folosind mixerul, mai întâi la viteză mică, iar apoi timp de cca. 5 minute la viteză mare, până se obține o compoziție omogenă. Se acoperă aluatul și se lasă la dospit, la loc cald, până când își mărește vizibil volumul. Se ung cu grăsime cutiile și se tapetează cu făină.
Indicație: Folosiți cutii metalice simple, fără capac.
Se preîncălzește cuptorul.
Aluatul se frământă pe un blat de bucătărie, pudrat în prealabil cu făină. Se porționează în două. Într-una se încorporează semințele de dovleac, iar în cealaltă alunele. Se introduce aluatul în cutii și se lasă încă o dată la crescut, până când își mărește vizibil volumul. Se introduce pâinea la cuptor (cutiile se așază pe grătar), în partea de jos a acestuia.
Durată de coacere: 40 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Se desprind pâinile din cutii și se lasă la răcit pe un grătar de bucătărie.
Rețete asemănătoare
Pâine
Pâine
Pâine