În cratiță se topește untul amestecat cu laptele, apoi se lasă să se răcească.
Într-un vas pentru mixer se amestecă cu o lingură mixul pentru aluat și conținutul plicului de drojdie din cutia Mix pentru Cozonac. Se adaugă amestecul de unt şi lapte cald, gălbenușurile, apoi se amestecă cu mixerul, folosind spiralele pentru aluat, pentru început la viteză mică, iar apoi la viteză maximă timp de 4 minute, până la omogenizare.
Aluatul obținut se pune într-un vas uns cu ulei, se acoperă cu folie de prospețime și se lasă la dospit într-un loc cald aproximativ 1,5 ore (până își dublează volumul).
Când aluatul și-a dublat volumul, se împarte în trei. Fiecare bucată de aluat se împarte iar în două bucăți, se formează 2 batoane, care se împletesc și se așază în tava de copt tapetată cu hârtie de copt Se obțin 3 pâini mici împletite, care se lasă din nou la crescut într-un loc cald, aproximativ 20-30 de minute.
Se ung cu gălbenuș de ou, se presară cu fulgii de migdale și se coc la temperatura de 180 ͦ C, timp de 30 de minute, până când se rumenesc frumos la suprafață.
Pentru a evita arderea în partea de sus a pâinilor, puteți pune hârtie de copt deasupra lor.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 30 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Rețete asemănătoare
Pâine
Pâine