Pentru a face aluatul, se separă gălbenușul de albuș. Se încălzește laptele într-un vas în așa fel încât să fie călduț. Se dizolvă drojdia în laptele călduț și apoi se adaugă făina, zahărul, gălbenușul, untul și sarea. Se frământă până ce se obține un aluat elastic neted care nu se mai lipește. Se pune aluatul într-un bol curat, se acoperă cu un prosop de bucătărie și se lasă să dospească aproximativ o oră la cca 30-35°C până când își dublează volumul.
Se frământă din nou aluatul și se modelează sub forma unei pâini rotunde. Se preîncălzește cuptorul (cuptor cu încălzire sus jos: 180°C, cuptor asistat de ventilator: 155°C). Se așază pâinea în tava tapetată cu hârtie de copt și cu un cuțit se crestează o cruce de aprox. 5 mm adâncime. Se unge cu albuș de ou și se coace cca. 30 minute.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 30 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 155 °C
Rețete asemănătoare
Pâine