Pentru aluat, într-un vas de mixat se amestecă făina cu drojdia. Se adaugă zahărul, sarea, ouăle, laptele și untul sau margarina.
Ingredientele se amestecă cu mixerul, folosind paletele de frământat, la început la viteză mică, apoi 5 minute la viteză mare, până ce se obține un aluat omogen. Aluatul acoperit se lasă la dospit, la loc cald, până ce își mărește vizibil volumul (circa 20 de minute).
Se frământă aluatul pe un blat de bucătărie, tapetat în prealabil cu făină, și se încorporează stafidele. Aluatul se așază în forma de copt (unsă, 30 x 11 cm). Aluatul se acoperă din nou și se lasă încă o dată la dospit, până ce își mărește vizibil volumul (15-20 de minute).
Suprafața aluatului se crestează cu un cuțit ascuțit, de câteva ori, pe lățime. Se introduce forma la cuptor și se coace.
Durată de coacere: despre 50 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Pâinea se scoate din formă și se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie.
Rețete asemănătoare
Aluaturi de bază
Aluaturi de bază
Aluaturi de bază