Pentru aluat, se amestecă cele două tipuri de făină cu drojdia. Se adaugă zahărul, sarea, apa și uleiul.
Ingredientele se amestecă cu mixerul, folosind paletele de frământat, la început la viteză mică, apoi 5 minute la viteză mare, până ce se obține un aluat omogen. Aluatul acoperit se lasă la dospit, la loc cald, până ce își mărește vizibil volumul (circa 30 de minute).
Aluatul se frământă încă puțin pe un blat de bucătărie, tapetat în prelabil cu făină.
Se unge o formă de copt (30 x 11 cm) și se tapetează cu semințe de susan. Se toarnă apoi aluatul, se unge pe deasupra cu puțină apă, se presară restul de semințe de susan. Aluatul se acoperă din nou și se încă o dată la dospit, la loc cald, până ce își mărește vizibil volumul (circa 20 de minute).
Suprafața aluatului se crestează oblic, cu un cuțit, pe o adâncime de circa 1 cm. Forma de copt se introduce la cuptor și se coace. Lângă forma de copt se așază și un vas rezistent la coacere în care se pune apă.
Durată de coacere: 50 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Pâinea se scoate din formă și se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie.
Rețete asemănătoare
Aluaturi de bază
Aluaturi de bază
Aluaturi de bază