Se mărunțesc curmalele, nucile caju, ghimbirul și merișoarele. Din migdale se pune deoparte 1 lingură, iar restul se amestecă cu celelalte fructe mărunțite. Se tapetează tava de copt cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul la circa 180°C.
Se amestecă făina cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă zahărul, sarea, uleiul și băutură din soia. Se amestecă toate laolaltă cu mixerul cu paletele de batere, scurt, la viteză mică, apoi la viteză maximă până ce se obține un aluat omogen. Se încorporează amestecul de fructe şi nuci caju.
Aluatul se întinde în tava de copt în două fâșii (cu lățimea de circa 4 cm), una lângă cealaltă. Se presară cu migdale feliate, apoi se coace.
La final, se scoate cu tot cu hârtia de copt pe un grătar de bucătărie și se lasă să se răcească.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 25 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Fâșiile de aluat se taie oblic în felii cu grosimea de circa 1,5 cm.
Feliile se pot presăra înainte de coacere cu puțin zahăr de trestie.
Rețete asemănătoare
Pâine