Se preîncălzește cuptorul. Se ung și se tapetează 2 forme rotunde de copt cu diametrul de 20 cm. Se amestecă laptele de soia cu sucul de lămâie până când începe să se prindă și să se îngroașe, apoi se pune deoparte.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 160 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Într-un vas de mixare mare se amestecă făina, praful de copt și zahărul până la omogenizare.
Se adaugă uleiul, pasta de vanilie și amestecul de lapte de soia și se amestecă până la omogenizare.
Compoziția rezultată se repartizează egal în cele 2 forme de copt și se nivelează. Se coace pentru 25-30 de minute până când capătă o culoare aurie maronie. Prăjitura se lasă să se răcească în forma de copt pentru circa 10 minute, apoi se scoate și se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească complet.
Durată de coacere: 25 Minute
După ce prăjitura s-a răcit, cu un cuțit cu lama zimțată se decupează partea superioară în formă de dom. Crema de unt se mai amestecă o dată și apoi se întinde peste primul blat folosind un cuțit paletă.
Se întinde un strat de gem de căpșuni peste crema de unt și se nivelează, lăsând liberă o porțiune mică pe margine pentru a permite gemului să se întindă după ce următorul blat va fi așezat deasupra.
Se așază următorul blat peste stratul de gem și se presară cu zahăr pudră. Prăjitura vegană Victoria poate fi acum servită!
Rețete asemănătoare
Pandișpan