Într-un vas pentru mixer se pune praful pentru papanași împreună cu oul și brânza dulce. Se amestecă totul cu mixerul (cu spiralele) timp de 3 min la viteză mică până se obține o pastă densă și omogenă.
Se pune făină într-un vas și se trec mâinile prin aceasta înainte de modelarea aluatului.
Se ia cu o lingură din aluat și se formează bile de două dimensiuni: 2 cm pentru capac și 6 cm pentru papanașii propriu-zişi și se trec prin făină.
Bilele de dimensiuni mai mari se turtesc puțin între mâini, apoi se face câte o adâncitură în mijloc, formând astfel un inel.
După coacere, papanașii se pudrează cu zahăr pudră, apoi se adaugă smântână și dulceață.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 15 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri