Se topesc 60 g de margarină într-o cratiță.
Se ia cratița de pe foc și se adaugă conținutul plicului de prăjitură în margarina topită.
Se pun câte 3 linguri din acest amestec în fiecare pahar de desert.
Se pun 750 g de iaurt vegetal și 100 ml de apă într-un vas de mixare și se amestecă cu mixerul cu paletele de batere, la viteza cea mai mică, până ce se obține un amestec omogen.
Se adaugă mixul de tartă și se amestecă la viteză mică timp de 30 de secunde (dacă este nevoie se răzuiesc marginile). Se continuă baterea la viteză mare încă 2,5 minute până când se obține un amestec pufos.
Se pun câte 5 linguri din acest amestec în paharele de desert. Se taie căpșunile felii și strugurii în jumătate. Se răzuiește ciocolata.
Se așază deasupra un strat de fructe și se presează ușor. Se repetă operațiunile prin așezarea straturilor de 3 linguri cu amestec de blat, 5 linguri cu amestec de tartă până când se umplu paharele de desert. Deasupra se presară ciocolata rasă, amestecul de blat rămas și câteva căpșuni.
Desertul se lasă la frigider pentru cel puțin 2,5 ore şi ideal este să îl preparați dimineața și să îl consumați seara la desert.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri