Pentru aluat se amestecă făina cu praful de copt, se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, sarea, oul și untul sau margarina. Ingredientele se amestecă bine cu mixerul pentru început la viteza mică, iar apoi la viteza maximă până se obține un aluat fin.
Pe masa de lucru presărată cu făină se mai frământă puțin aluatul (dacă aluatul se lipește, se pune câteva minute la rece, învelit în folie de aluminiu).
Două treimi din aluat se întind pe o tavă rotundă cu diametrul de 28 cm, unsă cu grăsime.
Restul de aluat se frământă și se formează un rulou. Ruloul de aluat se pune pe pereții tăvii ca o bandă înaltă de aprox 3 cm. Aluatul se înțeapă de mai multe ori cu furculița și se coace în cuptorul preîncălzit, timp de 10 minute.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 10 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Pentru umplutură, se amestecă cu ajutorul mixerului brânza dulce, zahărul, sucul de lămâie, amidonul și gălbenușurile. Se adaugă apoi albușurile bătute spumă și smântâna. Se așază compoziția obținută peste blat și se dă la cuptor pentru încă 70 de minute.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 70 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
După coacere, se deschide ușa cuptorului și se lasă să se răcească în formă aprox 20 de minute.
Rețete asemănătoare
Aluaturi de bază
Aluaturi de bază
Aluaturi de bază