Se preîncălzește cuptorul. Se desenează un cerc cu diametrul de circa 23 cm pe o hârtie de copt și se decupează, apoi se așază pe o tavă de copt.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 120 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 130 °C
Se scurge zeama din conserva cu boabe de năut, se pune într-un vas și se bate spumă, apoi se adaugă crema tartar și se continuă baterea la viteză maximă până când se formează moțuri mici. Se adaugă treptat zahărul cu o lingură, având grijă ca zahărul să fie bine încorporat înainte de fiecare nouă adăugare. Se continuă baterea spumei până când se îngroașă și devine lucioasă. Pentru a testa dacă zahărul este încorporat bune, luați între degete o mică cantitate de bezea și verificaţi să nu se mai simtă granulele de zahăr. Baterea va dura aproximativ 10 minute sau chiar mai mult. În spuma de bezea obținută se adaugă și extractul de vanilie.
Spuma de bezea se toarnă în mijlocul hârtie de copt. Folosind o spatulă, se întinde spuma în așa fel încât să acopere cu un strat întreaga suprafață a hârtie de copt, cu înălțime uniformă.
Se introduce în cuptor și se coace pentru o oră și 15 minute, apoi se oprește cuptorul și se lasă să se răcească în cuptor pentru circa 1-2 ore. Dacă nu se folosește imediat, bezeaua se păstrează într-un recipient închis ermetic.
Durată de coacere: 15 Minute
Asigurați-vă că laptele de cocos a fost ținut în frigider peste noapte astfel încât grăsimea s-a separat și s-a format un strat gros de grăsime în partea de sus a recipientului. Extrageți stratul de grăsime și puneți-l într-un bol mare, lăsând restul de apă de cocos în recipient.
Se bate grăsimea de cocos cu un mixer cu paletele de batere până când se îngroașă și formează moțuri mici. Se adaugă pudra de cacao, zahărul pudră și pasta de vanilie și se continuă baterea până la omogenizare. Crema se păstrează în frigider până la utilizare.
Puteți să preparați crema cu o zi înainte dacă sunteți în criză de timp.
Chiar înainte de a fi servită, prăjitura trebuie asamblată. Se așază bezeaua pe un platou și se acoperă cu cremă lăsând o porțiune mică liberă pe margine. Deasupra, în mijloc, se așază amestecul de fructe de pădure, apoi prăjitura poate fi servită.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri