Din masa de marţipan se ia o bucată de mărimea unei nuci, iar restul de pastă rămasă se colorează cu colorantul alimentar roşu şi se amestecă cu 1-2 linguri de zahăr pudră. Marţipanul roşu se împarte în 10 bucăţi egale. Din 8 bucăţi se formează întâi bile, apoi se rulează sub formă de conuri cu lungime de 5 cm. Capătul lat se aplatizează cu un cuţit, iar pălăria astfel formată se curbează puţin. Din restul de marţipan roşu se rulează întâi 8 bile, care apoi, se formează în role cu lungime de 4 cm, se înjumătăţesc şi se aplatizează, astfel creându-se "piciorușele" piticilor. Din marţipanul necolorat se formează 8 "nasuri" mici şi rotunde.
Glazura se topeşte conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Fiecare banană se taie în 4 bucăţi de dimensiuni egale. Cu ajutorul a 2 furculiţe, se scufundă bucăţile de banană în glazură şi se aşază pe hârtie de copt.
Bucăţile de banană, pălăriile şi picioarele din marţipan se asamblează sub formă de pitici. Se decorează cu creioanele de zahăr - cu cel alb se desenează barba și se decorează şi pălăriile. Din ornamentele colorate se aplică "ochii". Cu ajutorul creionului de zahăr, se lipesc "nasurile" piticilor.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri