Pentru aluat, se topește într-un vas untul sau margarina și se lasă să se răcească.
Făina se amestecă cu drojdia, apoi se adaugă laptele, untul sau margarina și sarea.
Ingredientele se amestecă cu mixerul, folosind paletele de frământat, la început la viteză mică, apoi 5 minute la viteză mare, până ce se obține un aluat omogen. Aluatul acoperit se lasă la dospit, la loc cald, până ce își mărește vizibil volumul (circa 15 de minute).
Aluatul se scoate din vas și se mai frământă puțin pe un blat de bucătărie, tapetat în prealabil cu făină. Apoi se întinde într-o foaie de formă rotundă și se așază în forma de copt (unsă, Ø 28 cm). Se înțeapă aluatul cu o furculiță în mai multe locuri.
Pentru umplutură, se taie în sferturi feliile de salam iar roșiile si ardeiul fâșii.
Cele trei ingrediente se distribuie alternativ peste aluat. Apoi se rade și se presară brânza Emmentaler. După gust, se presară sare, piper, rozmarin și cimbru. Pizza se lasă încă o dată la dospit, la loc cald, (circa 15 minute), apoi se introduce în cuptor și se coace.
Durată de coacere: despre 30 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Pizza de scoate din tavă și se servește caldă.
Rețete asemănătoare
Pizza