Amestecați bine făina și drojdia într-un castron. Adăugați ingredientele rămase și frământați totul cu un mixer (cârlig de aluat), mai întâi la viteza cea mai joasă, apoi la cea mai mare, timp de aproximativ 5 minute pentru a forma un aluat omogen. Acoperiți aluatul și lăsați să crească la loc călduț până se măreşte vizibil.
Amestecați sosul de roșii cu condimentele pentru pizza și boia dulce. Tăiați mini salamul, spălați ardeii și tăiați cubulețe fine. Puneţi deoparte aproximativ 50 g de brânză pentru decor. Ungeți forma pentru brioșe. Preîncălziți cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Frământați aluatul și întindeți-l într-un dreptunghi (aproximativ 40 x 30 cm) pe o suprafață de lucru bine făinată. Se unge cu sosul de roşii, lăsând aproximativ 1 cm liber de marginea de sus. Acoperiți cu felii de salam, ardei tăiați cubulețe și frunze de busuioc și stropiți cu brânză.
Rulați dreptunghiul de aluat din partea lungă. Folosind un cuțit ascuțit, tăiați în 12 felii la fel de groase. Aşezaţi feliile în cupele de brioşe şi stropiţi cu brânza rămasă. Lăsaţi brioşele să crească aproximativ 20 de minute. Puneți pe grătar la cuptor.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 27 Minute
Scoateți brioșele pentru pizza din tava și serviți calde sau reci.
Rețete asemănătoare