Se unge baza formei de copt cu grăsime. Pentru garnitură, se curăță merele de coajă, se taie în sferturi și apoi în felii. Se preîncălzește cuptorul.
Poziție grătar: în partea de jos
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Într-un vas de mixare, se freacă spumă untul folosind mixerul, cu paletele de batere. Se adaugă treptat zahărul, zahărul vanilinat, sarea și esența, amestecând continuu până ce se obține o compoziție legată. Se încorporează câte un ou, pe rând, la jumătate de minut fiecare, amestecând cu mixerul, la viteză maximă. Se amestecă făina cu praful de copt și se încorporează scurt, în două reprize.
2/3 din aluatul obținut se întinde în forma de copt. Se distribuie feliile de mere, așezate ușor suprapus, sub forma unei coroane.
Se încorporează laptele în restul de aluat, apoi se distribuie peste mere. Deasupra se împrăștie untul răzuit. La final, se presară zahăr cu scorțișoară.
Forma se introduce în cuptor și se coace pentru 45 minute.
Poziție grătar: în partea de jos
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Se desprinde marginea formei de copt și se îndepărtează. Se desprinde prăjitura de pe baza formei de copt, apoi se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie.
Rețete asemănătoare
Plăcintă
Plăcintă