Se amestecă făina cu praful de copt într-un bol mare. Se adaugă restul ingredientelor și se amestecă, cu mixerul, cu paletele de batere, la început la viteză mică, apoi la viteză maximă, până se obțin firimituri de aluat omogen. Jumătate din cantitate se presară în tava de copt și se apasă pentru a forma o foaie de aluat. Se precoace pentru aproximativ 15 minute.
Poziție grătar: central
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Se unge tava de copt. Se preîncălzește cuptorul.
Smântâna se amestecă împreună cu laptele, zahărul, zahărul vanilinat și ouăle, într-un bol, cu mixerul, cu paletele de batere, la viteză mică. Se încorporează amidonul, iar crema astfel obținută se toarnă peste aluatul din tavă. Restul de aluat sfărâmicios se împarte în trei. O treime se amestecă cu nuca de cocos, altă treime cu migdale, iar ultima treime se amestecă cu cacao și eventual cu 1 lingură de lapte. Cele trei tipuri de aluat sfărâmicios se presară peste cremă fie în pătrate, fie în dungi. Tava se introduce în cuptor pentru aproximativ 35 de minute.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Rețete asemănătoare
Plăcintă
Plăcintă
Plăcintă