Cerneți făina și drojdia într-un castron mare. Adăugați zahărul, un praf de sare și untul rece tăiat cubulețe. Amestecați ingredientele mai întâi cu vârful degetelor și apoi cu palmele până obțineți un amestec sfărâmicios.
Spargeți ouăle într-un bol, adăugați pasta de vanilie, le bateți ușor cu o furculiță și le adăugați la amestec. Lucrați-l repede până obțineți un aluat omogen, înfășurați-l într-o foaie de hârtie de copt și lăsați-l să se odihnească la frigider pentru 30 de minute.
Luați jumătate din aluat, întindeți-l pe o suprafață de lucru ușor înfăinată până obțineți un disc gros de o jumătate de centimetru și transferați-l în formă/tava de tartă, îl împingeți bine pe toată suprafața tăvii și înțepați cu o furculiță.
Se amestecă dulceața de căpșuni cu fulgii de ciocolată și se toarnă în forma pregătită.
Întindeți cealaltă jumătate a aluatului pe care l-ați ținut deoparte într-o foaie rotundă de aproximativ 2 milimetri grosime, decupați benzi groase de 2 cm din aluat. Aliniați benzile de aluat pe verticală, la aproximativ 1,3 cm una de cealaltă, peste plăcinta umplută. Pliați fiecare altă bandă la jumătate. Așezați 1 bandă orizontal, direct sub benzile pliate și peste celelalte benzi. Ridicați și pliați înapoi ultima bandă acoperită, repetați așezarea și plierea. Când jumătate din plăcintă este acoperită, întoarceți-vă și repetați pe cealaltă jumătate până când întreaga plăcintă este acoperită. Tăiați excesul de aluat.
Gătiți tarta în Air Fryer-ul preîncălzit la 160° timp de 20 de minute.
Păstrați plăcinta gata de consumat la frigider și consumați-o în 48 de ore.
Rețete asemănătoare
Plăcintă
Plăcintă
Plăcintă