Se unge tava și se preîncălzește cuptorul.
Pentru umplutură: se curăță și se taie mărunt ceapa. Se spală prazul și se taie în rondele cu lățimea de cca.1cm. Se lasă porumbul la scurs. Se taie cubulețe mozzarella. Se pune într-o oală uleiul la încins și se călește puțin carnea tocată. Se adaugă și ceapa și se călește puțin. Carnea se condimentează cu sare, piper și coriandru. Se adaugă prazul și se acoperă cu un capac. Umplutura se lasă la înăbușit, la foc mic, timp de 10 min. După ce se lasă puțin la răcit, se încorporează mozzarella și porumbul.
Într-un vas pentru mixer se amestecă făina cu drojdia. Se adaugă restul ingredientelor și se prelucrează cu ajutorul unui mixer, timp de 2 minute, până la omogenizare. Aluatul obținut se întinde în tavă. Se amestecă smântâna, ouăle și amidonul și apoi se încorporează în compoziția de carne tocată. Umplutura se întinde peste aluat. Se introduce tava la cuptor, în partea de jos a acestuia.
Durată de coacere: 30 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Plăcinta se servește cât încă este caldă.
Rețete asemănătoare
Plăcintă
Plăcintă
Plăcintă