Se macină semințele de dovleac și curmalele într-un blender. Se trec într-un bol, apoi se adaugă untul (tăiat în bucăți mici), migdalele, oul și praful de copt și se frământă toate laolaltă. Aluatul obținut se întinde uniform în tava de copt, apoi se ține în frigider să se răcească aproximativ 20 de minute.
Între timp, se spală dovleacul, se taie în bucăți mici și se fierbe în apă clocotită timp de aproximativ 10 minute. Se scurge apa. Ghimbirul se curăță de coajă și se răzuiește fin. Dovleacul fiert împreună cu aroma de portocale, ghimbirul răzuit, iaurtul, ouăle, siropul de agave și făina de porumb se pasează în blender.
Se preîncălzește cuptorul (cuptorul cu încălzire și sus și jos: la 150°C, cuptorul cu ventilator: la 125°C). Se întinde amestecul de dovleac peste blat, apoi se coace prăjitura în cuptor pe grătarul din mijloc, timp de circa 50 de minute. Se lasă la răcit.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 50 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 150 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 125 °C
Rețete asemănătoare
Plăcintă
Plăcintă