Pentru prepararea firimiturilor se frământă într-un castron făina, zahărul, zahărul vanilinat și untul.
Cu ajutorul unui mixer, se amestecă untul cu zahărul, zahărul vanilinat și se adaugă treptat ouăle, continuând amestecarea.
Făina cu praful de copt și amidonul se amestecă, apoi se încorporează ușor împreună cu coaja de lămâie în vasul de mixer. Aluatul obținut se întinde în tava de copt și se pune la cuptor.
Durată de coacere: 10 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Se amestecă brânza dulce cu zahărul, esența de vanilie, sucul de la o jumătate de lămâie și laptele, folosind mixerul la treapta medie de viteză, până la obținerea unei compoziții omogene. Se întinde crema peste aluatul copt, iar deasupra se așază fructele tăiate în jumătăți.
La final se presară zahărul pudră și firimiturile și se introduce tava încă o dată la cuptor.
Durată de coacere: 30 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Rețete asemănătoare
Plăcintă
Plăcintă
Plăcintă