Se amestecă făina cu praful de copt, apoi amestecul se cerne într-un vas. Se adaugă zahărul, zahărul vanilat Bourbon, oul, laptele și untul sau margarina.
Ingredientele se frământă cu mixerul, la început la viteză mică, apoi la viteză mare. Se continuă frământarea pe un blat tapetat cu făină, până se obține un aluat omogen. Dacă aluatul se lipește, atunci se împachetează în folie de păstrare alimente și se păstrează un timp la rece.
Jumătate din cantitatea de aluat se întinde într-o foaie subțire, din care se taie un dreptunghi de dimensiunile unei tăvi de copt (30 x 40 cm); dreptunghiul se acoperă cu hârtie de copt și se rulează. Restul de aluat se întinde în tava de copt (unsă, 30 x 40 cm).
Se curăță merele, se taie în sferturi, se călesc puțin împreună cu zahărul, zahărul vanilinat, scorțișoara, stafidele și untul, amestecând continuu, apoi se lasă să se răcească. Se potrivesc de gust cu zahăr.
Umplutura se repartizează peste aluatul din tavă și se nivelează. Se acoperă cu foaia de aluat pregătită anterior, derulând-o peste umplutură. Foaia de aluat se înţeapă în mai multe locuri cu o furculiță.
Gălbenușul se mixează împreună cu laptele, iar cu acest amestec se unge foaia. Deasupra se presară migdale.
Tava de copt se introduce în cuptor și se coace.
Durată de coacere: despre 20 - 25 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Rețete asemănătoare
Plăcintă
Plăcintă
Plăcintă