Se unge forma de copt. Se preîncălzește cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Se amestecă făina cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor, apoi se amestecă toate laolaltă cu mixerul (cu paletele de frământare), la început scurt, la viteză mică, apoi la viteza maximă până ce se obține un aluat omogen.
Se cântăresc 320 g de aluat, se formează o bilă de aluat care se așază în forma de copt și se întinde pe baza acesteia.
Se înțeapă aluatul în mai multe locuri cu o furculiță. Se introduce în cuptor și se coace.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 15 Minute
Merele se curăță de coajă, se taie în jumătăți de sferturi (în 8 părți) și apoi în cubulețe. Se amestecă laolaltă mai întâi amidonul împreună cu zahărul și cu zahărul vanilinat, apoi cu circa 4 linguri de vin.
Restul de vin se pune la fiert într-o oală. După ce dă în fiert se adaugă amestecul cu amidon preparat anterior și, amestecând continuu, se dă din nou în clocot.
Apoi se ia oala de pe foc și se încorporează cubulețe de mere.
Din circa 100 g de aluat se formează 2 rulouri, fiecare cu lungimea de circa 40 de cm. Acestea se așază în forma de copt și se presează pe margini. Pe o suprafață de lucru ușor tapetată cu făină, se întinde restul de aluat sub forma unei foi rotunde (cu diametrul de 28 sau 30 cm). Cu rola de tăiat aluatul se taie fâșii cu lățimea de circa 2 cm. Crema se toarnă peste blatul din forma de copt și se nivelează. Fâșiile de aluat se așază peste cremă sub forma unui grilaj. Dacă se dorește, din resturile rămase de aluat se pot forma rulouri subțiri care se pot așeza pe marginea formei. Se înțeapă ușor cu o furculiță. Grilajul și marginea se ung cu lapte în strat subțire.
Se introduce forma în cuptor și se coace.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 40 Minute
Rețete asemănătoare
Plăcintă
Plăcintă
Plăcintă