Se freacă spumă untul sau margarina, folosind mixerul (paletele de batere), la viteză mare. Se adaugă și se încorporează zahărul, zahărul vanilinat, sarea și esența. Ingredientele se mixează până când se formează o compoziție omogenă.
Ouăle se încorporează pe rând, unul câte unul (fiecare ou în circa jumătate de minut). Făina se amestecă cu praful de copt și se încorporează în compoziție împreună cu laptele, folosind mixerul, la viteză medie. Aluatul se toarnă în forma rotundă (unsă, cu diametrul de 26 de cm) și se nivelează.
Pentru stratul de acoperire, merele se curăță de coajă, se taie în sferturi, se scot semințele, apoi se taie în felii mai groase, care se așază uniform peste compoziție. Forma de copt se introduce în cuptor și se coace.
Durată de coacere: despre 40 - 50 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Se trece dulceața printr-o sită și cu puțină apă se aduce la fierbere. După ce plăcinta este scoasă din cuptor, se unge cu dulceața fierbinte. Prăjitura se scoate din formă și se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească.
Rețete asemănătoare
Plăcintă
Plăcintă