Într-un vas de mixare se amestecă făina cu restul ingredientelor, apoi se amestecă toate laolaltă cu mixerul (cu paletele de frământare), la început scurt, la viteză mică, apoi la viteză maximă până ce se obține un aluat omogen.
Aluatul se învelește în folie de plastic și se lasă circa 30 de minute la rece. Se unge baza formei de copt și se preîncălzește cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Două treimi din cantitatea de aluat se întinde pe baza formei de copt și se înțeapă apoi în mai multe locuri cu o furculiță. Se introduce forma de copt în cuptor și se pre-coace.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 15 Minute
Din restul de aluat se formează un rulou care se întinde pe margine și se presează pentru a forma o margine de aluat cu înălțimea de cca 3 cm.
Merele se curăță de coajă. Cam trei sferturi din cantitatea de mere se taie în sferturi și se răzuiesc grosier, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilinat și zeama de lămâie. Masa de mere astfel preparată se toarnă peste blat, în forma de copt și se unge deasupra cu 3 linguri de gem de portocale sau jeleu deschis la culoare.
Din restul de mere se scoate cotorul, apoi se taie în felii cu grosimea de circa jumătate de centimetru. Feliile se așază peste masa de mere răzuite și se acoperă cu restul de gem. Se presară migdalele și se coace.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 35 Minute
Rețete asemănătoare
Plăcintă
Plăcintă
Plăcintă