Pentru topping, se curăță merele de coajă, se taie în sferturi și apoi în felii. Se unge tava de copt. Se preîncălzește cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Într-un vas de mixare, se freacă spumă untul (sau margarina) cu mixerul (cu paletele de batere). Se adaugă treptat zahărul, zahărul vanilinat și coaja rasă de lămâie Finesse și se amestecă până ce se obține o masă legată, omogenă. Se încorporează pe rând ouăle, la circa jumătate de minut, unul după altul, la viteză maximă. Făina se amestecă cu praful de copt și se încorporează scurt, la viteză medie, în două reprize.
Aluatul astfel obținut se toarnă în tava de copt și se nivelează.
Se repartizează feliile de mere peste aluat.
Gemul de portocale se amestecă într-un vas cu apa și cu acest amestec se ung merele.
La final, se presară stafidele cu rom.
Se pune făina într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor, apoi se amestecă toate laolaltă cu mixerul (cu paletele de batere), la început scurt, la viteză mică, apoi la viteza maximă până ce se obține un aluat sfărâmicios.
Aluatul se presară peste mere.
Tava se introduce în cuptor și se coace.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 40 Minute
Rețete asemănătoare
Plăcintă
Plăcintă
Plăcintă