Pentru topping-ul de mere se amestecă praful de budincă cu zahărul și cu 6 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. După ce a dat în fiert, se ia vasul de foc și se adaugă amestecul de praf de budincă. Se mai fierbe un minut. Budinca fierbinte se pune într-un bol, se acoperă cu folie de prospețime și se lasă să se răcească.
Forma de copt se unge cu grăsime. Merele se curăță de coajă, se taie în sferturi, apoi se taie în felii subțiri. Se preîncălzește cuptorul.
Poziție grătar: central
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Într-un vas de mixare se amestecă făina cu praful de copt și cu scorțișoara. Se adaugă restul ingredientelor, apoi se amestecă cu mixerul cu paletele de batere, la început scurt la viteză mică, apoi la viteză maximă cca 2 minute până ce se obține un aluat omogen. Aluatul se pune în forma de copt și se nivelează. Deasupra se toarnă budinca și se nivelează. La final se așază feliile de mere. Forma se introduce în cuptor și se coace pentru circa 50 de minute.
Se scoate tava cu prăjitură și se așază pe un grătar de bucătărie. Se lasă să se răcească.
Zahărul pudră se amestecă cu scorțișoara. Înainte de servire se presară peste prăjitură amestecul de zahăr pudră cu scorțișoară.
Rețete asemănătoare
Plăcintă
Plăcintă
Plăcintă