Se taie caisele în cubulețe mici. Merele se curăță de coajă și se taie mărunt. Fructele astfel pregătite se amestecă cu migdalele și cu lichiorul, apoi se lasă acoperite la înmuiat pentru circa 30 minute.
Se unge baza formei de copt și se preîncălzește cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Într-un vas de mixare, se freacă spumă untul (sau margarina) cu mixerul (cu paletele de batere). Se adaugă treptat și se încorporează zahărul pudră cernut, zahărul vanilinat și aroma de migdale. Se continuă amestecarea până la obținerea unei mase legate, omogene. Se încorporează la viteză maximă, pe rând, câte un ou, la jumătate de minut fiecare. Făina și praful de copt se amestecă laolaltă, apoi se încorporează scurt la viteză medie în compoziția de blat.
La final, se încorporează migdalele. Jumătate din cantitatea de aluat se toarnă în forma de copt și se întinde în sus, spre margini.
Umplutura se încorporează în restul de aluat care se toarnă apoi în forma de copt și se nivelează. Deasupra se presară migdalele mărunțite. Se introduce forma de copt în cuptor și se coace.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 50 Minute
Înainte de servire, prăjitura se pudrează cu zahăr pudră.
Rețete asemănătoare
Plăcintă
Plăcintă
Plăcintă