Se unge baza formei de copt.
Merele se curăță de coajă și se taie în jumătăți de sferturi (în opt). Un măr se taie cubulețe. Jumătățile de sferturi se scrijelesc în mai multe locuri, de-a lungul.
Se preîncălzește cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Într-un vas de mixare se bat spumă ouăle cu mixerul cu paletele de batere, la viteză maximă, circa 1 minut. Amestecând în continuare, se adaugă prin presărare zahărul și coaja rasă de lămâie în circa 1 minut, apoi se continuă baterea alte 2 minute. Se încorporează scurt uleiul și iaurtul. Făina se amestecă cu praful de copt, apoi se încorporează scurt la viteză mică. Se încorporează cubulețele de mere.
Compoziția de blat se toarnă în forma de copt și se nivelează. Deasupra se repartizează merele și se presară cu migdale.
Forma se introduce în cuptor și se coace.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 30 Minute
Rețete asemănătoare
Plăcintă
Plăcintă