Merele se curăță de coajă, se răzuiesc grosier și se amestecă într-o oală cu zeama de lămâie și cu praful de scorțișoară. Separat se amestecă amidonul și apa. Merele se călesc apoi timp de circa 3 minute, amestecând mereu. Se adaugă amidonul amestecat cu apă și se dă în fiert. Umplutura de mere astfel preparată se lasă să se răcească.
Praful de budincă Original Pudding se amestecă cu zahărul și cu 6 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert într-o oală. Se adaugă apoi amestecul de praf de budincă și se fierbe minim 1 minut. Se încorporează macul, apoi budinca se lasă să se răcească.
Se unge baza formei de copt. Se preîncălzește cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 160 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 140 °C
Se amestecă făina cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor, apoi se amestecă toate laolaltă cu mixerul (cu paletele de frământare) la început scurt la viteză mică, apoi la viteza maximă, până ce se obține un aluat omogen. Jumătate din cantitatea de aluat se întinde pe baza formei de copt, apoi se fixează marginea laterală. Din restul de aluat se formează un rulou care se întinde pe margine și se presează pentru a forma o margine de aluat cu înălțimea de cca 3 cm.
Mai întâi se întinde budinca peste aluatul din forma de copt, apoi se repartizează umplutura de mere. Untul, zahărul, smântâna și migdalele feliate se fierb scurt într-o oală. Compoziția de migdale astfel preparată se toarnă peste umplutura de mere. Forma de copt se introduce în cuptor și se coace.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 50 Minute
Prăjitura se lasă în formă, pe un grătar de bucătărie să se răcească.
Rețete asemănătoare
Plăcintă
Plăcintă
Plăcintă